Spiritual Televízió – Noé Bárkája -11 Zoom Tanakodó / 2023.04.14. péntek 18-21 óráig/
Téma: A “KARMA”, HÚSVÉT, gyermekbántalmazások a világban…

Beharangozó film:
https://www.spiritualtv.eu/ne-szolj-szam-nem-faj-fejem…/

vagy a YOUTUBE -n:

https://youtu.be/t0cBHbYumxo

Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/620393289934192

Figyelem! ***A HAJÓJEGYET / BÉRLETET / így tudja megváltani:

1. Regisztrál email-ben, vagy FACE üzenetben.

2. Átutalja az egyszeri hajójegy / 3.000.- Ft/, vagy a 4 alkalmas “havibérlet” / 8.000.- Ft/ megváltási díját, s ez után megküldjük Önnek a ZOOM KONFERENCIA BELÉPŐ KÓDJÁT…

Azonnali online kártyás utalás:

Támogatás

3. Hagyományos módon sima átutalással:
K&H Bank Zrt.
SWIFT KOD: OKHBHUHB
IBAN: HU32
1040 3112 8353 5355 5051 1003
Heffnerné Szomorkai Judit
vagy
PAYPALON:
címünk: hefisaman@freemail.hu
Name. Heffnerné Szomorkai Judit

A tanakodók ZOOM- felvételét emailos megbeszélés után privátban elküldjük azoknak, akik hajójegyet váltottak, de nem tudtak megjelenni!

Köszönjük érdeklődését, részvételét, kérjük ossza meg ezt a kisfilmet is barátai között!

Sp.Tv. / Heffner Attila / kapcsolat:
hefisaman@hotmail.com
spiritualtv@protonmail.com

A KARMA – téma vitaindítója:

A karma:
Ha a karmában hiszünk, akkor (mivel a gondolataink teremtik ezt a valóságot) karmát is fogunk látni/tapasztalni mindenhol.
Ennek lehetnek nem túl szép következményei, ha ez a hiedelmünk teljesen elvakít minket. Pl. nem segítünk a bajbajutottaknak, mert nem akarjuk elvenni tőlük a karma visszafizetési lehetőséget. Vagy eltűrjük az elnyomást gondolván, hogy biztos az előző életben mi nyomtuk el az embereket.
De vannak előnyei annak, ha a karmában hiszünk, pl. nem fogunk áldozatot játszani, nem fogunk másokat hibáztatni az életünkért, jobban fogjuk érezni magunkat a szenvedésünk közepette, rossz dolgokban fogjuk meglátni a jót, stb.
A karma nem létezik.
Lehet, hogy ezért a kijelentésemért sokan el fognak ítélni és ezzel a könnyelműségemmel most aztán nagy rossz karmát teremtettem meg magamnak…
Azonban, ezzel nem állítom azt, hogy a tetteinknek nincsenek következményei és nem kell vállalni a felelősséget a cselekedeteinkért, illetve hogy nem kapunk az életben visszajelzést arról, ha nem vagyunk összhangban azzal, ami igazából vagyunk vagy az Univerzum rendjével!
Tényleg alapból annyira primitíveknek és sötétnek volnánk megteremtve, hogy (mondjuk a megbocsátás/kegyelem helyett) csak a karma által tudjunk tanulni?
Honnan jött, ki hozta létre ezt a karmikus iskolát, ki tanít minket ilyen módon (hasonlóan, mint egyházakban tanítják, hogy van a pokol és a mennyország, ill. a bűn)?
Ki ítéli meg, hogy melyik tettünk abszolútan rossz vagy jó (és milyen büntetés/jutalom jár érte)?
Nem lehetne egyéb, kellemesebb (karmától való félelem nélküli) módon fejlődni?
Folyamatosan teszünk valamit és sokszor hibázunk, így mikor lesz vége a karmánknak?
Ha megölök valakit, akkor a karma visszaüt és engem is meg fognak ölni. Így elvileg kitisztulok a karmától. De aki megölt engem, őt is majd meg kell ölni, hogy ő is kitisztulhasson a karmától, hiszen, ő is ölt, nem így van? És így tovább, és így tovább… Mikor ér véget ez a karma dominó?
Ha valóban tanulnánk a karma által, akkor már sokkal szebb emberi világnak kellene lennie, de ehelyett inkább azt látjuk, hogy a fejlődés (nem feltétlenül csak az önhibánk miatt, hanem a sok negatív hatás és szándékos elnyomás, hazugságok miatt) siralmasan lassú.
Nem úgy néz ki, hogy megtanulva a karma leckéjét egyre fejlettebb és fejlettebb emberek élnének itt a Földön.

A HÚSVÉT – témájában főleg a keresztény dogmákról, Jézus megfeszítéséről tanakodunk.
A gyermekbántalmazások, molesztálások kérdésében főleg a legutóbbi vallási vezetők helytelen cselekedeteiről tanakodunk…